L'HISTÒRIA D'UN FORN DE TRADICIÓ FAMILIAR

Corria l'any 1975, Jaume Puig, el meu pare, havia dedicat molts anys de la seva joventut a treballar per a diferents forns de la comarca del Maresme. Al nostre poble, Arenys de Munt, la població augmentava any rere any, i eren moltes vegades que havia falta de pa. Ell va veure l'oportunitat de continuar treballant en el que més li agradava, però ara pel seu compte. Així li va fer saber a la meva mare, Ana M.ª Marpons, mare per aquelles dates de 3 dels seus 5 fills. A la casa on vivien hi havia hagut antigament un forn (Can Garriga),però estava inservible i calia construir-ne un de nou. Eren uns temps on la indústria del pa començava a evolucionar cap a una mecanització del procés i a molts pobles i molts forners s’ajuntaven i construïen panificadores. Però en Jaume Puig creia amb la manera de fer tradicional i va fer construir un dels últims forns de la companyia Ferrer Mateu (especialitzada en forns de pedra per coure amb llenya.

ELS NOSTRES PRODUCTES ESTAN ELABORATS ARTESANALMENT I CUITS AL FORN DE PEDRA

A poc a poc tot prenia forma, els problemes tècnics propis d'una construcció es superaven amb ganes i il·lusió. El veritables problemes varen ser burocràtics. A finals dels anys 70 la burocràcia era lenta i molts van ser els impediments. Van ser dos anys durant els quals tot i tenir les obres acabades no va ser possible obrir, però això és una altra història. D'aquell temps queda el suport que amics, veïns, proveïdors i familiars li varen donar. Per fi, el 20 de juny de 1979 va obrir les portes i recordem amb afecte la primera clienta: L’Assumpció (Curiosament el seu germà havia treballat a l'antic forn de "Can Garriga"). A dia d'avui, inici del 2021 encara la comptem entre les nostres clientes. El pare al forn, la mare a la botiga (Embarassada del 4t), l'avi Pere ajudant, tietes, cosines, fills. Tots ajudem a tirar endavant. I una llista llarguíssima de treballadors entre la botiga i l'obrador. Des de 1999, quant el meu pare s'acostava a l'edat de gaudir del sembrat vaig anar fent-me càrrec de mica en mica de la gestió de forn. Seguint i mantenint la lenta i natural tradició. I desitjant poder seguir compartint taula amb vosaltres durant molts anys més.

ELS NOSTRES PRODUCTES

Tenim definits tres grups de producció, cada un amb els seus artesans especialistes, tot plegat mes de 100 productes diferents.
PA i PA ESPECIALS

7 farines diferents, masses mares, fermentacions, hidratacions i coccions adequades a cada tipus de pa. Peces de 30 gr com els minis de Viena fins als més de 3 kg que fan els pans d'abans. Hi ha un pa per cada un de vosaltres.

BRIOIXERIA I PASTISSERIA

Croissants, canyes, Condes, Búlgars, Magdalenes ... Elaboracions clàssiques, però cuidant al màxim els ingredients i respectant les receptes i els processos d'elaboració de sempre, resultats sorprenents pels quals no estan acostumats a menjar tradició.

TORRADES

L'origen són les barres de quart llargues que sobraven. Els que van empenyar-nos a especialitzar-nos, dos cracks: CARLOS PIERNAS i Oscar Agustin. El resultat: més de 15 referències de pans torrats. Tenim una torradeta per cada moment del dia. Descobriu-ho aquí: TORRADETES

EL FORN DE PEDRA

EL FORN DE PEDRA

Els nostres pans són el resultat de bones matèries primeres, de les mans de tots els artesans que treballem junts i de la màgia forn de pedra. Originàriament, escalfat amb llenya. Dues voltes de pedra refractària i una plataforma de 5 metres de diàmetre, amb un senzill però vetust engranatge, que permet fer voltar la base i així arribar a omplir el forn. Una meravella de sistema amb més de 100 anys d'història.